Meer over kwartet gevoelens

ZOVEEL MEER
DAN EEN SPEL

 

Neem een kijkje in het doosje, lees meer over het kwartet gevoelens want met deze achtergrondinformatie en 5 spelvarianten kom je zoveel meer te weten over dit bijzondere Kwartet. — te spelen vanaf 2 spelers —

Ik kan het je echt aanbevelen om meer over het kwartet gevoelens te lezen. Want dit is niet zomaar een kwartetspel. Het kan zoveel meer zijn. Een doosje vol gevoelens, een verzameling troost, of een excuus om eens uitbundig theatraal te zijn ;-D. Lees verder en ontdek alle variaties. Veel (spel)plezier!

 

Deze kwartetkaarten tonen 32 emoties. Samengebracht in een doosje. Iedereen heeft ze. Allemaal moeten we er op onze eigen wijze mee leren omgaan. Het heeft iets universeels.

Geef het als een wens voor vele intense momenten samen, als een bevestiging van een vriendschap waar je al door veel waters gezwommen bent, of hou het voor jezelf en geniet van elke herkenning.

meer over kwartet gevoelens - welkom kwartetspel kaarten

 6 Basisemoties – 8 thema’s

 

Filosofen zijn het er niet over eens hoeveel basisemoties er precies zijn. Daarom heb ik gekozen om de 6 thema’s, waar de meesten het erover eens zijn, als basis te gebruiken:

 • Boosheid,
 • Rust,
 • Vreugde,
 • Verbazing/verrassing,
 • Feest,
 • Verdriet,
 • Angst,
 • Afschuw/walging.

‘Rust’ en ‘Feest’ wilde ik er zeker bij. Omdat ik eraan wil herinnerd worden in de emotionele wervelwind. Ik wil tijd vrijmaken voor dingen die mij rust geven en vieren wat mij blij maakt. 6 emoties waar niemand aan kan ontsnappen, maar 2 keuzes die bepalen hoe we ermee om kunnen gaan!

meer over kwartet gevoelens-opties wat nog meer

5 VARIATIES

Welke probeer jij uit?

meer over kwartet gevoelens - variatie theater

Speel het kwartetspel volgens de spelregels en vul aan met je beste theatrale expressie. Elke kaart die je nodig hebt, vraag je volgens het gevoel van de kaart, met de expressie en uitdrukking die bij dat gevoel passen. En let goed op, want de ander moet met hetzelfde gevoel antwoorden. Heel leuk om samen te overdrijven!

meer over kwartet - 4 polaroids gevoelens
meer over kwartet gevoelens - variatie frame

Kies je favoriete kaart(en) uit en kader ze in. Neem de illustraties die waardevolle herinneringen bij je naar boven brengen of vertel een verhaal dat jij alleen kan lezen.

Deel je ze liever uit? Je kan verschillende kaarten inkaderen voor meerdere personen en het afgeven met deze boodschap: “Je weet nooit welke kaarten je zal krijgen in het leven. Jij bent voor mij een kaart die ik graag trek, want jij betekent voor mij:…” (Laat je inspireren door de kaarten: relaxed, schitteren, genieten, …)’

meer over kwartet gevoelens - kwartetkaart inkaderen
meer over kwartet gevoelens- variatie storytelling

Waaat? Nog meer over kwartet gevoelens? Ja hoor. Kies willekeurig 4 kaarten uit de stapel en leg ze zichtbaar op tafel. Kies de kaart uit die je het eerste inspireert en begin gewoon iets te vertellen. Heb je geen inspiratie meer, dan kies je de volgende kaart. Voor je het weet heb je ineens een absurd, grappig, triestig,… nieuw verhaal verzonnen.

Beluister hieronder mijn eerste verhaal aan de hand van deze 4 kaarten:

 

meer over kwartet gevoelens- 4 kaarten kwartetverhaal1

Smallstoriee 1

met Naam van de artiest

meer over kwartet gevoelens- variatie briefjes

Voor lieve boodschappen thuis aan je gezinsleden. Zeg iets gevoelig met de kwartetkaart die dat voor jou uitdrukt. Steek de kaart in de houder en schrijf een lief briefje dat je achterin verstopt.

 • Laat een wens voor de dag achter op de trap met een ‘feest’-kaart,
 • Zeg sorry met een ‘boos’-kaart en zet de houder op het hoofdkussen,
 • Wens iemand slaapwel met een ‘rust’-kaart vanop de trap,

Download hier de gratis template om je houder zelf uit te printen & in elkaar te steken.

meer over kwartet gevoelens - kwartethouder 3 foto's
meer over kwartet gevoelens- variatie gesprek

Het zijn onze emoties die ons menselijk maken. Gebruik de kaarten eens als aanknopingspunt voor een gesprek. Welke kaart geeft je een bepaalde herinnering? Wat heb je al vaak gevoeld? Welke emotie is je onbekend? Je leert iemand beter kennen en op een heel andere manier.