WAARDEVOL ONDERHOUD EN DISPLAY TIPS

Een editie van SmallStories
als geschenk gekregen?

Het gaat over het kleine verhaal in het grote geheel, over vriendschap, steun, dankbaarheid en… feest!

tips over onderhoud en tentoonstellen van je editie/ gesloten editie

 Waardevol 

Jouw editie is een geschenk om te koesteren. Gekregen of aan jezelf gegeven, ze is hoe dan ook waardevol en verdient een speciaal plekje.

Jij hebt nu een editie van SmallStories in huis. Dit unieke concept werd ontworpen door Karen Maenhout en is gemaakt om even te verstillen en te ‘lezen’. Tussen aanhalingstekens omdat de kernwoorden alleen niet voldoende zijn. Je ontdekt het verhaal pas als je dieper kijkt. De symboliek in de tekeningen en de enkele woorden spelen met elkaar. Ze leggen gevoelsmatig nuances bloot.

De editie krijgt betekenis door er je eigen persoonlijke invulling aan te geven en je voelt je verbonden. Ze vertellen een verborgen verhaal dat wisselt met je stemming en met je meegroeit.

De edities worden handmatig afgewerkt met een verfijning die voelbaar is in elk detail. Kijk verder en ontdek meer over de andere edities. 

Tips

Geen ‘gewoon geschenk’
en ook geen ‘gewoon boek’

Verkeerd en ruw gebruik kunnen ervoor zorgen dat je edities er gehavend gaan uitzien. Lees deze tips over het onderhoud en tentoonstellen van jouw editie als je nog lang van je editie wil genieten. 

tips over onderhoud en tentoonstellen van je editie/ in glazen kast goed beschermen

—TIP 1— Stofvrij houden

Stel ze tentoon in een glazen kastje of onder een stolp. Stofvrij blijven ze nog langer mooi. Bewaar je ze liever geheim, dan kan je ze inwikkelen in een doek of bewaren in een doosje.

tips over het onderhoud en tentoonstellen van jouw editie/pagina's in balans leggen

—TIP 2— Tentoonstellen

Leg jouw editie open op de laatste pagina met de pop-up. Integreer je kaft en stokjes bij het displayen. Volg daarvoor de tekening hiernaast. Let er op dat er geen 3 pagina’s links liggen en 1 rechts. (stap 1) Het creëert een onevenwicht wat teveel spanning zet op de pop-up. Breng daarom de onderste pagina van de linkerkant naar rechts. (stap 2) In de laatste stap (stap 3) ligt de editie nu in balans open op de pop-up pagina. Nu is ze klaar om te laten liggen.

Let wel goed op wanneer je ze terug vastneemt om ze opnieuw in te kijken. Draai daarvoor voorzichtig de onderste pagina van de rechterkant eerst terug naar links.

tips over onderhoud en tentoonstellen van je editie/stokjes en koord

—TIP 3— Schuin leggen

Jouw editie ligt nu geopend op de kaft. Wanneer je de stokjes eronder legt, krijg je een betere inkijk doordat ze iets schuiner tentoongesteld ligt. Draai daarvoor het koord rond de twee stokjes en leg ze bovenaan, onder de kaft.

tips over onderhoud en tentoonstellen van je editie/ in glazenkast zijkant+pijl
tips over onderhoud en tentoonstellen van je editie/schets verlijming pop-uppag

—TIP 4— Voorzichtig openen

De papieren pagina’s worden verlijmd tegen de bamboe platen. Dat maakt ze dikker en zwaarder. De editie is geen klassiek boek, open ze dus zorgzaam met beide handen. Ook de pop-ups komen het best tot hun recht wanneer ze traag worden geopend.

De laatste pagina met de pop-up wordt slechts gedeeltelijk op de bamboe verlijmd om de pop-up zijn benodigde ruimte te geven.

Limited edition

 

Elke editie wordt in beperkte oplage van 10 stuks gemaakt.
Elk exemplaar wordt genummerd en gesigneerd.

De andere edities in foto’s, tekst & uitleg

 

Duik dieper in de edities en lees erover via NIEUWS (of de buttons hieronder). Lees de inspiratietekst die je pagina per pagina doorheen het verhaal leidt. Beluister de audiofragmenten voor een ander vertrekpunt en ontdek dat een editie meerdere toepassingen kan hebben. Kom in de sfeer van elke editie en laat de illustraties spreken.

 

Ik wil iemand ook een editie geven, want dit gevoel wil ik doorgeven.

Hoe bestel je een editie?

 

Nu je deze tips over het onderhoud en het tentoonstellen van je editie hebt gelezen, wil je misschien zelf ook iemand plezieren met een exemplaar.

Hier op de site kan je alle info vinden om zelfstandig een editie te bestellen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het menu bovenaan bij SHOP edities, of lees inhoudelijk over de ontwerpen bij NIEUWS.

Laat de tekeningen tot je spreken en bekijk of ze passen in het verhaal dat jij wil vertellen.

geschenk geven

Een eigen editie met een uniek ontwerp?

 

Wat als je mee bent met de mogelijkheden van de editie en zijn waarde, maar je krijgt de tekeningen niet passend in jouw specifieke verhaal?
Of wil je een heel persoonlijk verhaal laten ontwerpen in een speciale editie op maat?

Dan gaan we te werk zoals elk ontwerp op maat. We gaan samen in gesprek en bekijken wat ik voor jou kan doen en hoe ik jouw verhaal kan symboliseren en verwerken tot een editie die bij jouw situatie past.”

info editie op maat