Selecteer een pagina

tips over conservatie EN tentoonstellen 

Een SMALLSTORY aangekocht of gekregen?

Jouw smallstory is iets om te koesteren. Gekregen of aan jezelf gegeven, ze is hoe dan ook waardevol en verdient een speciaal plekje. Met speciale aandachtspunten. Lees dit artikel om tips te krijgen over conservatie en tentoonstellen van je smallstory.

Wannneer je weer even de tijd neemt om jouw verhaal te herontdekken, komen de elementen in de tekeningen naar voor en ontstaat er ruimte tot verstilling.

Laat ze je terugbrengen tot dicht bij je eigen herinneringen, bij mensen en specifieke momenten. Deze details zijn belangrijke onderdelen van een zoektocht naar betekenis en bieden ruimte voor introspectie. De tekeningen dragen iets van zien en gezien worden. Van ontroering en koestering. Van zin en zijn.

tips over onderhoud en tentoonstellen van je editie/ in glazen kast goed beschermen

Smallstories zijn handgemaakt. Door er met zorg en aandacht mee om te gaan, vermijd je dat ze er mettertijd gehavend zullen gaan uitzien. Lees daarvoor onderstaande tips over conservatie en tentoonstellen van een smallstory. 

Stof en direct zonlicht vermijden

Stofvrij blijft jouw smallstory nog langer mooi. Stel ze tentoon in een glazen kastje of onder een stolp. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Bewaar je ze liever op een speciale plaats, verborgen voor het oog, dan kan je ze terug inwikkelen in de doek en opbergen in de doos op een speciale plaats.

Stel ze nooit bloot aan direct zonlicht en stel ze niet langdurig aan het licht tentoon om verkleuring tegen te gaan.

Vermijd pop-up-spanning

Stel jouw smallstory tentoon volgens onderstaande beschrijving. Integreer hierbij alle delen (kaft, stokjes, waxkoord en meegeleverde hulpstukken). 

Bij het inkijken van de tekeningen, eindig je met de opengeslagen pop-up. Laat ze nooit op die manier geopend neerliggen. Dat creëert een onevenwicht wat teveel spanning zet op de pop-up en dit zal onvermijdelijk leiden tot scheuren.

Leg daarom onder de rechterzijde van de pop-up-pagina uw stokjes en koord. Gebruik hiervoor de hulpstukken die in je verzenddoos meegeleverd werden. Volg de handleiding die erbij zit.

Zorgzaam hanteren

Omwille van de unieke bindwijze van de smallstories en hun handgemaakte karakter, open je ze het best langzaam, met beide handen. Dit komt ook de pop-ups ten goede aangezien ze het best tot hun recht komen wanneer ze traag worden geopend. Luister naar het kraken van het papier.

De laatste pagina met de pop-up wordt slechts gedeeltelijk op de bamboe verlijmd om de pop-up zijn benodigde ruimte te geven. 

tips over onderhoud en tentoonstellen van je editie/schets verlijming pop-uppag

Omdat de ‘juiste woorden’ vinden niet altijd eenvoudig is, help ik met een smallstory jouw verhaal te vertellen.

Door middel van een intuïtief en gevoelsmatig proces teken ik wat jij mij wil vertellen, met drie unieke grafiettekeningen in magisch-realistische stijl, één ervan uitgewerkt als een pop-up die recht in je hart springt.

Jouw eigen verhaal in de vorm van een smallstory.