Selecteer een pagina

interview OP mijn atelier

ATV reportage over SmallStories 

“Heb je even? Ben je momenteel aan het werk? Kan ik voor een reportage langskomen? Het is voor het ATV nieuws van vanavond.”

Deze paar vragen die mij die ochtend aan de telefoon gesteld werden, kwamen onverwacht, maar het waren er leuke. En geen moeilijke.
“Ja, ja en eeeeuh ja, maar het is hier wel heel onordelijk momenteel.”

Op 20 januari 2022 kreeg ik telefoon van Walter Schrooten die bij ATV werkt. Hij stelde zich voor en ik maakte een sprongetje, blijkbaar hoorbaar aan de andere kant, want hij zei: “Ah, je bent precies blij om mij te horen, dat is altijd leuk om te merken!” Ik kan niets verbergen zeggen ze altijd, mijn gezicht spreekt boekdelen en mijn mond zegt steeds wat ik voel. Niet erg.

Voor ik het weet gaat 30 min later mijn deurbel. Ik had dus als een gek alles op hoopjes gelegd, bestellingen en verpakkingsmateriaal aan de kant geschoven en het een en ander op tafel klaargelegd. Geen tijd voor een zen-momentje, geen tijd om na te denken wat ik zou zeggen, meteen, tsjakka was die moment daar…

Walter Schrooten

Reduceren van 1,5 u beeldmateriaal tot een reportage van 1,5 min.

Walter stelde me meteen op mijn gemak met zijn ontspannen, vriendelijke houding. Na een 10-tal minuten en enkele verkennende vragen zei hij abrupt, “OK, nu mag je dat nog eens allemaal vertellen, maar nu neem ik de camera erbij.”

Nu voor echt dus! Gelukkig was het een dag waarop ik kon vertellen wat ik deed en waarom, want soms heb je van die dagen dat er geen woorden komen en er alleen maar twijfel en onrust aanwezig zijn.
Maar nee, toen niet. En dus vertelde ik.

Rince & repeat.

“Goed,” zei hij. “en nu opnieuw terwijl ik close-ups neem. Dat is voor de montage achteraf.” Geen probleem, dat proberen we, een tweede keer hetzelfde zeggen lukt me wel. 

Maar dan moest ik het nòg eens doen voor de long shots. Ik kreeg een onecht gevoel door de herhaling, aaaah! Ik voelde het bruisen. Het komt goed.

Lang zou ik niet moeten wachten op het resultaat.

Na het interview en nog wat extra ‘footage’ van schetsboeken en prints pakte Walter zijn cameramateriaal weer in, plooide zijn statief dicht en vertrok hij. “Het zal vanavond in het avondnieuws van 18u30 verschijnen.”

Ik sloot de deur achter hem. Hij was mee met mijn verhaal en zijn interesse was welgemeend. Dank je, Walter!

En dank aan ATV Nieuws voor de mooie intro: 

Reportage

ATV brengt nieuws uit Antwerpen.

Bekijk de reportage van SmallStories die te zien was op het ATV nieuws op 20 januari 2022.

Omdat de ‘juiste woorden’ vinden niet altijd eenvoudig is, help ik met een smallstory jouw verhaal te vertellen.

Door middel van een intuïtief en gevoelsmatig proces teken ik wat jij mij wil vertellen, met drie unieke grafiettekeningen in magisch-realistische stijl, één ervan uitgewerkt als een pop-up die recht in je hart springt.

Ik geef jouw eigen verhaal terug in de vorm van een smallstory.