Selecteer een pagina

Blog

Lees de artikelen op deze blog en kom meer te weten over mijn tekeningen, mijn werkwijze en wat me inspireert.

Heb je een smallstory laten maken of gekregen, bekijk dan zeker
het artikel over conservatie en tentoonstellen.

artikelen van en over Karen Maenhout

Soul Repair Café

Voor het Soul Repair Café (Reveil) luisterde Karen naar verliesverhalen en werkte ze een deel van dat verhaal uit in een tekening.

origineel cadeau

Geef samen met je vrienden of familie een origineel en waardevol cadeau aan het trouwpaar. Laat hen hun uniek liefdesverhaal vertellen in een smallstory. Ontdek via dit artikel wat de mogelijkheden zijn of neem contact op met Karen van SmallStories.

naar de trouwbeurs

SmallStories zal present zijn op de moderne trouwbeurs I Do I Do op 15 oktober 2023 in de prachtige locatie Felix Pakhuis, Antwerpen.

ONTroerd magazine

Het magazine ONTroerd (Sereni) heeft aandacht voor nieuwe rouwculturen. De column van SmallStories met Els Verbelen verschijnt in elk nummer.
Omdat we over afscheid, verdriet en rouw moeten we kunnen praten. Het verlies en gemis krijgt zo een plaats in onze maatschappij en daar streeft Sereni naar, elke dag opnieuw. Daarom lanceren ze het ONTroerd magazine dat gaat over het leven, dat het ons kan helpen, helen en troosten alsook inspireren. ONTroerd is een trimestrieel magazine verschijnt 4 maal per jaar.

omgaan met verdriet en rouw

Omgaan met verdriet en rouw. Over moeilijke tijden en hunkeren naar windstilte. Over leren met verlies leven want rouwen stopt nooit.

interview Creators Chambers

Door middel van een interview en kortfilm biedt Hélène Mulder van Creators Chambers een inkijk in het werk en atelier van Karen Maenhout van SmallStories.

spel gevoelens

Lees hier meer over Kwartet van SmallStories. 32 illustraties gerangschikt rond de 6 basisemoties + rust en feest!

conservatie en tentoonstellen

Heb je een editie gekregen of voor jezelf gekocht? Hier krijg je info over de betekenis van een editie en krijg je waardevolle tips over conservatie en tentoonstellen van een smallstory.

reportage ATV

Walter Schrooten, reporter bij ATV gaat op bezoek bij SmallStories. Een blik achter de schermen op het atelier van Karen Maenhout, illustrator en paper engineer.

wat is Furoshiki

Furoshiki, de Japanse inpaktechniek met doeken, oorspronkelijk een beschermmiddel voor waardevolle goederen, nu als unieke geschenkverpakking.

liefde en vriendschap

Over liefde en vriendschap, over vertrouwen in het leven met al zijn ups en downs. Over leven met elkaar en blijven kiezen voor elkaar.

wat is riso

De ecologische druktechniek van Japanse oorsprong gebeurt in een gespecialiseerde drukkerij op een Risograph printer(1) met inkten op basis van rijstzetmeel of soja.

wenskaarten met gevoel

Wenskaarten met gevoel van SmallStories. Tekeningen van Karen Maenhout en poëzie van Els Verbelen die een warmte doorgeven en een verbindend gevoel uitstralen.