Selecteer een pagina

ontroerd magazine

Een warme plek voor SMALLSTORIES

Want zo voelt het bij Sereni, warm. Dat blijkt uit het eerste artikel in ONTroerd magazine #3 (Sereni) waarin ik mocht spreken over mijn smallstories. Daarin kwam Dominique Piedfort (journalist) me vragen waarom ik doe wat ik doe, wat me bezielt en hoe ik anderen hiermee help.

Sindsdien biedt het magazine me een vaste plek in de vorm van ‘een column’, een stramien dat ik vrij mocht interpreteren.

Eerst en vooral ging ik praten met Els Verbelen (Troost, uitg. De Eenhoorn) om samen op zoek te gaan naar een waardevolle invulling. Want de gedichten die ik van haar kende zijn zo voelbaar, dat ik hoopte op een samenwerking. Gelukkig was het enthousiasme over elkaars werk wederzijds en kwamen we snel tot een gepaste invulling.

Namelijk een tekening van mij als vertrekpunt waarmee Els verder gaat. Meer nog, ze beantwoordt mijn tekening met haar verfijnde, pure manier van schrijven.

SmallStories tekening voor ONTroerd magazine column #2

Daar ontstaat —tussen regel en potloodlijn— een column in de vorm van een gedicht. Iets wat mensen raakt en herkenning biedt.

Of zoals Els het zacht verwoordt in het magazine:

Voor ONTroerd magazine brengt SmallStories haar beeld in poëtische dialoog met Els Verbelen.

Neem je tijd.
Laat je raken en bewegen.
Door beeld en woord.”

Verdriet en rouw zijn universeel. Maar hoe we ermee omgaan raakt aan iets heel eigen. Daarom zoeken veel mensen naar een persoonlijke manier om afscheid te nemen van iemand die heel belangrijk voor hen was. Meer nog, ze gaan op zoek naar een manier, een plek of een voorwerp waar hun persoonlijk verlies nog mag bestaan. 

Omdat je nooit zal vergeten, steeds dichtbij wil houden, en je herinneringen wil koesteren

Een voorbeeld hiervan zijn de smallstories. Want ontstaan uit jouw verhaal, worden ze kleine havens om naar terug te keren, ze nemen je mee op een reis langs warme herinneringen, zacht en kwetsbaar. Omdat je nooit zal vergeten en nooit wil vergeten.
SmallStories tekening voor O

Ook Sereni heeft aandacht voor nieuwe rouwculturen. Uiteindelijk moeten we over afscheid, verdriet en rouw kunnen praten.

Daardoor krijgt verlies en gemis een plaats in onze maatschappij. En daar streven we beiden naar.

In de ONTroerd magazines gaan de artikelen over het leven. Omdat Sereni, net als ik, gelooft dat het leven ons kan helpen, helen en troosten. Door middel van integere gesprekken met mensen die meerwaarde bieden en een andere benadering van de dood.

#3

#5

#6

#7

#8

Ontroerd#9 cover

#9

#10

SmallStories verscheen in bovenstaande nummers van ONTroerd magazine met een interview (#3), column of advertentie (#5).
Klik op de covers om het bijbehorend artikel te lezen.

ONTroerd magazine is een trimestrieel magazine en verschijnt viermaal per jaar (7€/jaar).

Omdat de ‘juiste woorden’ vinden niet altijd eenvoudig is, help ik met een smallstory jouw verhaal te vertellen.

Door middel van een intuïtief en gevoelsmatig proces teken ik wat jij mij wil vertellen, met drie unieke grafiettekeningen in magisch-realistische stijl, één ervan uitgewerkt als een pop-up die recht in je hart springt.

Jouw eigen verhaal in de vorm van een smallstory.