Selecteer een pagina
handtekening karen maenhout
Karen Maenhout

Over tekenen.
Karen Maenhout over ontdekken en verhalen vertellen.
Over verbinden.

“Al 20 jaar ontwikkel ik mijn creativiteit en eigenheid. Eerst in de grafische sector, het onderwijs en de wereld van toneelkostuums, nu als oprichter van SmallStories.”

Karen Maenhout

Tekenaar en paper engineer

wat is een paper engineer

Ik wil verbinding brengen in verhalen, in tekeningen vol gevoel en met een unieke stijl. Ons vermogen om verhalen te vertellen, om te voelen en te laten voelen—daar vind ik verbondenheid.

De verhalen van SmallStories zijn écht, getekend in een unieke stijl die ik door de jaren ontwikkelde. Elk ontwerp wordt met de hand getekend, de verhalen met zorg samengesteld.

hoge eisen

Net omdat er een stukje van mij in elke creatie zit voelt het zo belangrijk dat alles juist zit. Zo gebruik ik natuurlijke, milieubewuste materialen. Ik wik en weeg mijn keuzes om de smallstories een kwalitatieve en respectvolle basis te geven.

Want ik wil dat je het ook voelt—de structuur van het papier met je tekening erop, de bamboe onder je vingertoppen wanneer je de pop-up opent en de emotie wanneer je het verhaal (her)ontdekt.

Eerst is er
het lege blad

 

Mijn potlood rust op het papier. Ik draai mijn hoofd weg en voél. Grafiet cirkelt over het blad. Een vorm groeit zonder dat ik het zie. Wanneer ik dan toch kijk, leeft het al.

Ik zie een voorhoofd, een lijf. Het bestaat in die simpele lijnen. Dus ik teken het tot leven, geef het mijn gevoel en leen het mijn hand.

Ik veeg niets weg tenzij de tekening me vertelt, “dit is niet wat ik wil zeggen.” Dus ik teken. Tot het verhaal verteld is.

gevoelens vrijtekenen

Voor mij is elke tekening een verhaal vol gevoelens die een plaats zochten op papier.

Ik weet nog steeds hoe het voelde, waar ik was, wanneer ik potlood en papier samenbracht voor elke tekening.

 

TEKENING meisje hond en allerlei

Kortfilm

Hélène Mulder, filmmaker voor creatieven en artistieke professionals, nodigt me uit voor een eerlijk gesprek. Aan de hand van een persoonlijk interview licht ze een tipje van de sluier op.

Of lees je liever het volledige interview? Dat kan ook.