Selecteer een pagina

liefde en vriendschap

Leven met de LIEFDE VAN JE LEVEN

Vertrouwen hebben in de liefde en vriendschap, vertrouwen in het leven. Dat is iets wat ik heb moeten leren. Want het is normaal, een leven met ups en downs, zelfs in een goede relatie.

Pas enkele jaren geleden, laat volgens de norm, zijn we getrouwd. Maar we zijn al een koppel sinds 1996 —dus al heel wat jaren samen, reken zelf maar uit— en enorm veel samen meegemaakt. Zo waren er momenten van verlies, onzekerheid en verdriet maar ook nieuw leven, avontuur en warmte.

Omdat ik zoveel jaren met dezelfde partner samen heb geleefd, weet ik inmiddels hoe je dat doet, een goede relatie uitbouwen….

EEEEEEEEEEEUH!
(=buzzend geluid tegen deze laatste zin)

Ik heb echt geen idee hoe het moet of heb geen gouden tip. Soms lijkt het wel alsof iedereen uit elkaar gaat omdat het er bij andere koppels zo goed uitziet.

Lachende foto’s op social media en steeds weer die immer blije gezichten. Die zien er relaxed uit. Bij hen zal alles wel vanzelf gaan, dat zie je zo, die hebben geen relatiezorgen. Als je aan je relatie moet werken, dan zit er iets niet helemaal juist. 

En dan moet ik mezelf stoppen, want daar geloof ik eigenlijk niet in. Dus waar geloof ik dan wel in? Dat is niet zo eenduidig, en zeker niet te simplificeren met een of andere gouden regel. Dus ga ik tekenen, mijn manier om het onverwoordbare te horen. Deze tekening drukt uit wat ik wel geloof. En denk. En voel.

liefdevol

Soms is het voort strompelen, alles voelt zwaar aan. Dan ben jij mijn lichtpunt wanneer ik houvast zoek. Je benoemt mijn sterktes, geeft mijn speelsheid terug, jij geeft mij houvast als ik me slecht voel, het leven wordt hoopvoller met jou naast mij…

De kracht in een relatie moet steeds van twee kanten komen.

Ooit zei een vriendin tegen mij: als jullie ooit uit elkaar gaan, dan houdt mijn geloof in de liefde op. Wat een zware uitspraak was dat, en wat een druk ervaarde ik daarvan. Bovendien, zijn wij dan zo’n uitzondering?

Dat blijft nog steeds nazinderen. Want wat maakt dat wij bij elkaar blijven en anderen na jaren samen zijn toch opgeven? Laat het toch meer zijn dan al dan niet ‘de match gevonden hebben’.

Vertrouwen hebben in een relatie is een van de belangrijkste onderdelen. Want door omstandigheden of miscommunicatie kan bij een van de twee het vertrouwen al wel eens zoek raken. Als de ander dan het vertrouwen niet kan vasthouden en inzetten, dan kan het tot een breuk leiden. Immers bij ons werkt het zo.

Op momenten dat onze relatie onder druk staat, zijn het deze dingen die ons bij elkaar houden.

Ik wil steeds alles uitpraten en bespreken en overdenken en nog eens uitpraten en hij heeft geduld en blijft in ons geloven als een onwrikbaar superteam en kan wat gezegd wordt daar los van zien.

Alles bij elkaar gaat het over dat onvoorwaardelijke vertrouwen dat er moet zijn. Namelijk het vertrouwen dat je na elke serieuze ‘down’ steeds weer dichter bij elkaar staat en elkaar nog wat beter snapt! Dan krijg je weer zuurstof en ruimte voor mildheid.

Uiteindelijk geloof ik dat elk koppel zijn eigen valkuilen heeft, en een relatie pas lukt wanneer je steeds opnieuw blijft kiezen voor elkaar.

Hoe zit jullie verhaal in elkaar en wat zijn jullie mooiste momenten? Welke kleine speciale herinneringen koester je en welke houvast hebben jullie nodig bij terugkerende valkuilen?

Met een smallstory geef ik beeldend jullie persoonlijk liefdesverhaal weer. Vertel mij jullie verhaal en ik geef het een speciale plaats; in een smallstory waar kracht en kwetsbaarheid samen komen.

small story liefde

Jouw schoonheid vanbinnen en vanbuiten maken me stil. Ik kijk verstomd toe hoe mooi jij bent. Een veelzijdig boeket.

Omdat de ‘juiste woorden’ vinden niet altijd eenvoudig is, help ik met een smallstory anderen jouw verhaal te vertellen.

Door middel van een intuïtief en gevoelsmatig proces teken ik wat jij mij wil vertellen, met drie unieke grafiettekeningen in magisch-realistische stijl, één ervan uitgewerkt als een pop-up die recht in je hart springt.

Ik geef jouw eigen verhaal terug in de vorm van een smallstory.