Selecteer een pagina

reflecterend & bijzonder

WORKSHOP Japans helend boekje

In dit artikel vertel ik je over de workshop ‘Maak een Japans helend boekje’. Allereerst kan ik je zeggen dat het idee ontstond aan mijn tuintafel in de zon, samen met Rosie (La La Vie). Want we wilden graag eens samenwerken.

En zoals dat gaat als je echt op je gemak bent, kwamen tijdens deze fijne middagen ook onze persoonlijke valkuilen naar boven. Uiteindelijk zijn het die gesprekken die aan de basis liggen van deze workshop.

We merkten dat wanneer je je onzeker en alleen voelt, je vergeet waar je goed in bent. Dan voel je geen verbondenheid meer met anderen. Maar ook zet je aandacht zich vast op het negatieve. Waardoor je stil komt te staan.

En dat wilden we verder onder-zoeken. Meer nog, we zochten naar de juiste vorm om dit in een workshop aan te bieden.

Alles bij elkaar genomen, hadden we dezelfde vereisten, elk vanuit ons eigen vakgebied. Daaruit volgt dat we jou vandaag een kwalitatief onderbouwde workshop met de juiste methodieken kunnen aanbieden.

De schrijfmethodieken die om introspectie vragen worden bewust afgewisseld met een creatief uitdagend gedeelte waar onder andere de pop-up-methodiek aan bod komt.

Het resultaat is een mooi, persoonlijk boekje waarnaar je af en toe kan teruggrijpen als het even niet zo makkelijk gaat. Zodat je je zelfvertrouwen een boost kunt geven op momenten wanneer het nodig is.

cover SmallStories Japans helend boekje

Anders gezegd, zetten we dus tijdens deze workshop afwisselend onze linker- en rechterhersenhelft aan het werk.

Door middel van korte, begeleide schrijfopdrachten wordt je denkproces in gang gezet. Wie wil, reflecteert individueel, maar anderzijds kan je ook de hulp van de groep aanspreken. Soms gebeurt het dat je er zelf te dicht op zit en dan helpt een frisse kijk om je verder op weg te zetten.

Daarnaast krijg je creatieve opdrachten, waarin je de onderdelen van een pop-up —die ik speciaal voor deze workshop heb ontwikkeld— samenbrengt en de pagina’s verder aankleedt met insteekvakjes en een opbergmap in de achterflap.

workshop japans helend boekje

Tot slot bind je dat alles op Japanse wijze samen tot een persoonlijk helend boekje waarin jouw sterke kanten en goede momenten in kaart gebracht zijn. Omdat iedereen af en toe wel een steuntje in de rug kan gebruiken. 

roie (La La Vie) en Karen

Liefs, Karen & Rosie

Vanaf 2024 koos Rosie ervoor om haar focus te zetten op één van haar andere interesses, het lesgeven. Daardoor werd het inplannen en geven van de workshop moeilijker en hebben we er samen voor gekozen om dit pareltje niet zomaar in de kast steken. De workshop blijft bestaan en zal ik met veel liefde verder geven.

“Dank je, Rosie, voor het mee ontwikkelen van deze prachtige workshop. Ik ga je subtiele aanvullingen —bij oogcontact waar ik het even niet meer wist— missen, je heldere reflectie en zachte aanpak. Tot snel!

Liefs, Karen”

BIJZONDERE REVIEWS

 

Lees hier enkele ervaringen van deelnemers van deze workshop.

“(…) Je hebt hier geen creatief- of schrijverstalent voor nodig. Dat vond ik zo fijn, het is echt voor iedereen toegankelijk. En je gaat met iets waardevol naar huis ;-)”

“Heel toegankelijk en warm. Ik ga er thuis nog verder aan werken.”

“Ik vond het super! Een tool voor het leven en ook de oefeningen geven inzicht in jezelf. Combinatie creativiteit, inspiratie en connectie!”

“Als je op een creatieve, mooie en originele manier even wil stilstaan bij jezelf, volg dan deze workshop van Karen en Rosie. Authentiek gebracht. Je gaat verrijkt naar huis! Ik vertrok alvast zeer positief, met een warm gevoel van verbondenheid.”

FAQ

Moet je hiervoor creatief zijn?

Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met boekbinden, noch met pop-ups in elkaar steken. Het werkmateriaal voor de creatieve opdrachten is zodanig uitgewerkt en ondersteund met sjablonen, mallen en grote voorbeelden dat iedereen het kan uitvoeren. We begeleiden je bij elke stap.

De schrijfopdrachten zijn persoonlijke reflecties for your eyes only, dus ook voor dit gedeelte van de workshop hoef je geen literaire essays te produceren.

Wat nemen we mee naar huis?

Op het einde van de workshop heb je een mooi boekje gemaakt in Japanse stijl, volledig met insteekvakjes, een opbergmap in de achterflap én een bijzondere pop-up. Het weerspiegelt jouw goede momenten en sterke kanten. Bedoeld als warme aanmoediging voor jezelf, waarmee je je zelfvertrouwen een boost kunt geven op momenten dat je het kan gebruiken.

Moet ik iets meebrengen?

Je hoeft niets mee te brengen voor de workshop. Wij voorzien al het nodige materiaal. Dat wil zeggen: 14 opgemaakte A5-bladzijden met vraagmethodieken en inspiratiewoordenlijsten, de cover van je boekje, naaigaren, naalden, snijmesjes, sjablonen voor de pop-up onderdelen, mallen voor positionering, enz.

Anderzijds is jouw enthousiasme heel welkom, dus breng dat maar mee, dat zullen wij alvast ook doen!

Wanneer gaat de workshop door?

Heb je interesse in deze workshop, als groep of als individu, laat dan hier jouw gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op bij het samenstellen van de volgende groepen. Elke workshop wordt ingepland vanaf 8 tot max 10 deelnemers, om de authenticiteit en persoonlijkheid te bewaren.

Tip: als je zeker wil zijn dat de workshop doorgaat, maak je zelf een groep van min. 8 personen. We bespreken dan zo snel mogelijk de locatie en beschikbare data.

Omdat de ‘juiste woorden’ vinden niet altijd eenvoudig is, help ik met een smallstory jouw verhaal te vertellen.

Door middel van een intuïtief en gevoelsmatig proces teken ik wat jij mij wil vertellen, met drie unieke grafiettekeningen in magisch-realistische stijl, één ervan uitgewerkt als een pop-up die recht in je hart springt.

Ik geef jouw eigen verhaal terug in de vorm van een smallstory.

Workshops voor bedrijven

Voor Unizo ontwikkelde ik met Rosie een workshop voor vrouwelijke ondernemers, waarbij verbinding en focus op interne groei centraal stonden.

Voor m’Isola werkte ik een creatieve workshop uit.voor mensen in verdriet op zoek naar een veilige en tedere plek.

Voor Sereni werkte ik een creatief-troostende workshop uit waar mensen een pop-up wenskaart maken bedoeld om troost en warmte uit te dragen.